• Groepen

  Muziekgroepen, scholen, een familiefeest, verblijf met overnachting ineen!

 • Even helemaal weg

  Kom langs om te ontspannen en gelijkgestemden te ontmoeten

 • Nivon accommodaties

  Overnachten, midden in de natuur!

 • Verschillende mogelijkheden

  Naast natuurvriendenhuizen en natuurkampeerterreinen, kunt u bij het Nivon ook terecht voor kleinere huisjes midden in de natuur.

U bevindt zich op: Nivon Natuurvrienden Nederland / Accommodaties

Wat is een natuurvriendenhuis? En een natuurvriendenkampeerterrein

Nivon Accommodaties zijn centra voor actieve recreatie. Ze liggen midden in de natuur, zodat u makkelijk op de fiets, te voet of per kano Nederland kunt ontdekken. Daarvoor zijn op de meeste accommodaties verschillende routes en fietsen en / of kano's beschikbaar. Nivon-huizen en -terreinen zijn kleinschalige, groene accommodaties, beheerd door vrijwilligers. Zowel individuen als groepen zijn bij ons welkom.

Een Nivon-Natuurvriendenhuis biedt u een goed verblijf in het groen met de luxe van eenvoud. Wij bieden u (zo mogelijk) een eigen slaapkamer met medegebruik van keuken, eetzaal en sanitair. Zo combineert u privacy met gezelligheid.
Elk huis heeft een eigen karakter en is tegelijkertijd helemaal Nivon. Een unieke formule waarbij vrijwilligers met wat hulp van de gasten de accommodatie beheren. Wij verwelkomen u graag.


Nivon-Kampeerterreinen stralen natuur, rust en ruimte uit. Een groot deel is aangesloten bij het netwerk van circa 130 natuurkampeerterreinen. Nivon Kampeerterreinen liggen meestal op mooie bospercelen, waar soms ook een natuurvriendenhuis staat. Het Nivon beheert daarnaast gezellige, ruime familiecampings in toeristische regio's: Banjaert (Wijk aan Zee), De Gele Anemoon (Wijlre in Zuid Limburg), Hallse Hull (bij Eerbeek) en Morgenrood (in Noord-Brabant). Op enkele kampeerterreinen zijn huisdieren in overleg toegestaan.

Voordeel. Overnachten op onze accommodaties is voordelig. Leden krijgen daarnaast nog eens 25% korting op deze voordelige tarieven. Kijk hier voor meer informatie over lidmaatschap.

Kijk hier voor de voorwaarden die voor de accommodaties gelden.

Wilt u ook vrijwilliger worden op één van de Nivon accommodaties? Kijk hier voor de vacatures.