Noaberpad (LAW 10)

Het Noaberpad voert de wandelaar van de Dollard naar de Rijn: een wandelroute van 415 km rond de grens met Duitsland, door Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. In het graafschap Bentheim tussen Drenthe en Twente, in het Münsterland ten noordoosten van Winterswijk, rond Bocholt en tussen Emmerich en Kleve loopt het pad door Duitsland. Die delen van de route zijn samenwerking met Duitse organisaties ontwikkeld.

Deze LAW, tussen de Rijn en de Dollard, geeft de wandelaar de gelegenheid de grensstreek te leren kennen en kennis te maken met de bewoners, de Noabers, voor wie grenspalen nooit een onneembare barrière waren.

‘Grenzeloos wandelen' langs grensvenen en door het hoeve-landschap van Twente en Achterhoek.

 

Route en gids

De route van het Noaberpad, zoals deze is beschreven in de vierde druk, is op veel plaatsen grondig verbeterd ten opzichte van de vorige druk. Met name de gedeelten Den Broam (Buurse) - Oldenkott, Zwillbrock - Barlo en Gendringen - 's Heerenberg zijn geheel herzien terwijl Emmerich - Kleve nieuw is toegevoegd. De markering in het veld geeft de nieuwste route aan.

Dagetappes
Om het voor de wandelaar gemakkelijker te maken, is in de gids een indeling in 25 dagetappes uitgewerkt met een gemiddelde lengte van 19 km. De begin- en eindpunten zijn geselecteerd op basis van de beschikbaarheid van openbaar vervoer en meerdere logiesadressen. Wie lekker twee dagen achter elkaar wil lopen, kan bijvoorbeeld overnachten in natuurvriendenhuis Den Broamin Buurse, dat aan de route ligt.

Boekingsservice voor het Noaberpad
In samenwerking met Easywalk biedt het Nivon een boekingsservice aan voor het Noaberpad. Bij Easywalk kun je terecht voor arrangementen en reserveringen van overnachtingen. Alle logiesadressen zijn zorgvuldig geselecteerd zodat kwaliteit en sfeer gegarandeerd zijn. Easywalk kan ook bagagevervoer en taxivervoer voor je regelen. Er zijn nu ook arrangementen voor het Veluwe Zwerfpad, Pieterpad, Trekvogelpad en het Scholtenpad.

MailTweetLike Share

Kenmerken van Noaberpad

ISBN: 978-94-91142-01-7

Ledenprijs: € 16,85
Niet-Ledenprijs: € 18,70
(+ verzendkosten)
4e druk  2011